Pazar, Temmuz 28, 2013

Oyuncularda Olması Gereken Programlar


Oyuncuların bilgisayarında yaşadığı birçok sorun vardır. Oyunu açmakta yaşanan sorunlar, oyun performansındaki sorunlar, oyun içerisinde karşılaşılan sorunlar bir çok oyuncunun başına gelen başlıca sorunlardır. Özellikle bir hevesle indirdiğiniz,satın aldığınız oyunun hata vermesi veya hiç açılmaması çok kötü bir durum.

Bu sorunlarla karşılaşmamayı en aza indirmek, oyunun açılışındaki problemlerle karşılaşmamak için oyuncu bilgisayarlarında gereken programları bu yazımızda sizler için inceleyeceğiz. 

Daemon Tools Lite: 
İndirdiğiniz iso, cue, bin, mdf, mds ve diğer formatlardaki sanal disk imaj dosyalarını açabilmek için ihtiyaç duyacağınız Daemon Tools, bu konuda çok işinize yarayacak bir yazılım. Ayrıca orijinal aldığınız oyunları ve yazılımları biraz önce belirttiğim formatlara dönüştürerek CD'nin kopyasını alabilirsiniz.

                             
 Fraps: 
Oyun oynarken hoşunuza giden yerleri veya göstermek istediğiniz hareketler varsa Fraps ile bunları videoya çekebilir veya resim olarak kaydedebilirsiniz. Fraps, bu alanda en çok kullanılan ve en iyi yazılımlardan. Full HD resim ve video görüntü alma özelliğiyle rakiplerinden önde yer alıyor. Ayrıca oyun performansına da bir etkisi bulunmuyor. Bu yüzden oyuncuların en çok tercih ettiği video kayıt programı.

                             
 WinRAR:
İnternette çok partlı(parçalı) olarak paylaşılan .zip ve .rar formatlı dosyaları açmaya yarayan en iyi programlardan birisidir. WinRAR, hem sıkıştırma hemde sıkıştırılmış olan dosyaları açabilme özelliğine sahip.


                               
Directx:
Çoğu oyun geliştiricisinin veya tamamının oyun geliştirmede kullandığı Directx, Microsoft tarafından yapılmıştır. Neredeyse tüm oyunlar Directx ile yapılıyor ve oyunu açabilmemiz için Directx'in kurulu olması gerekiyor. Ekran kartının modeline göre Directx sürümleri değişebiliyor. 

                             
Game Booster:
Oyun içindeki performansınızı arttırmak için en iyi program diyebilirim. Game Booster, bir çok performans arttırma programlarını geride bırakıyor. Bilgisayardaki tüm kaynakların oyundaki performansa aktararak FPS sorunlarının önüne geçebiliyor. Ayrıca uyumsuzlukları kontrol ediyor ve düzeltiyor. Ayrıca sadece oyun değil, internette sörf yapmak için de bu programı kullanabilirsiniz. Bu performans yükseltmeye yarayan programın ücretsiz olarak sunulması her bilgisayarda olması gerektiğinin de bir gerekçesi bence.
                             

Microsoft .NET Framework:
Bu da oyun geliştiricilerinin sıklıkla kullandıkları bir arabirim. Kullanıldığı oyunlarda oyuncunun oynayabilmesi için bu yazılım bilgisayarında bulunması gerekiyor. Oyun haricinde ayrıca bazı programlar için de ihtiyaç duyuluyor. Bu yüzden bilgisayarınızda bulunması gereken bir program.


Yukarıda oyuncuların veya oyun oynayanların bilgisayarında olması gereken programların başında gelenleri paylaştık. Başka bir yararlı yazımızda görüşmek dileğiyle.. İyi oyunlar !






3 yorum:

  1. Microsoft .NET Framework den çektiğimi bir ben birde ben bilirim arkadaş bu kadar sıkıntılı birşey yok...

    YanıtlaSil
  2. Gameplay videolarının nasıl hazırlandığını hep merak ediyordum. İnternetten birkaç program bulmuştum ama sağlıklı değildi. Aracılığınızla sonunda gerekli stabil programı buldum. Bilgi aktarımınız için teşekkürler.

    YanıtlaSil
  3. gameboster gerçekten çok işime yaradı teşekkür ederim :)

    YanıtlaSil